Cele şase comandamente NATO din Europa de Est vor deveni complet operaţionale până în iulie

Postat la 04 februarie 2016 53 afişări

Cele şase noi comandamente NATO în Europa de Est - Unităţile de Integrare a Forţei NATO (NIFU) - urmează să devină deplin operaţionale înainte de Summitul de la Varşovia, în iulie 2016, anunţă Alianţa Nord-Atlantică.

Cele şase comandamente NATO din Europa de Est vor deveni complet operaţionale până în iulie

Aceste unităţi fac parte din cadrul unui plan de acţiune vizând pregătirea celei mai importante consolidări a apărării colective a NATO de la sfârşitul Războiului Rece, în urma crizei din Ucraina.

Inaugurate în urmă cu şse luni în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România, aceste unităţi au participat între timp la exerciţii militare de anvergură şi au fost dotate cu personal nou, precizează NATO.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-sase-comandamente-nato-din-europa-de-est-vor-deveni-complet-operationale-pana-in-iulie-15032043
15032043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.