Cele mai mari zece creşteri de la Bursa de la Bucureşti în februarie 2023 şi cele mai abrupte zece scăderi: de la plus 82% pentru SIF Hoteluri, 25% pentru Electromagnetica, 15% Transelectrica, 9% Erste, la scăderi de 9% pentru TeraPlast, Electoargeş, Romcab. BET a avut plus 1%

Autor: Liviu Popescu Postat la 01 martie 2023 36 afişări

Euforia din ianuarie, când indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti a crescut cu 4% în linie cu pieţe de capital mult mai dezvoltate, s-a pierdut în februarie, cu o creştere a indicelui de 1%, întrucât investitorii au vrut să vadă dacă rezultatele financiare pe 2022 confirmă aşteptările acestora într-un context în care pe plan extern tot mai multe voci spune că Rezerva Federală a SUA îşi va prelungi politica de creştere a ratelor de dobândă pentru a lupta împotriva inflaţiei.

La fel ca şi pe pieţele externe, şi la Bucureşti unele dintre cele mai lovite acţiuni în anul 2022 şi-au revenit de la începutul anului, însă în februarie creşterile nu au mai fost atât de mari.

ZF prezintă mai jos 10 creşteri ale preţurilor de acţiuni şi 10 scăderi în cazul companiilor listate şi care au avut în februarie 2023 o lichiditate mai mare de 10.000 de lei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bucuresti,
scaderi,
bet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.