Cele mai valoroase produse de export din fiecare ţară

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 mai 2014 411 afişări

Cele mai valoroase produse de export din fiecare ţară

Folosind datele din CIA Factbook, cei de la Business Insider au creat o hartă în care prezintă cele mai valoroase produse de export ale fiecărei ţări.

Puţin surprinzător, o mare parte a statelor lumii au ca principal produs de export petrolul, în special Orientul Mijlociu şi Asia centrală. Europa este considerată atelierul lumii, unde cele mai multe maşini şi motoare sunt produse. America Latină apare pe hartă cu un mix de produse alimentare şi din petrol.

Asia, pe de altă parte, este centrul de producţie al lumii, unde cele mai multe haine, produse din lemn şi semiconductoare sunt produse.

Africa este extrem de bogată în resurse naturale, în special metale preţioase şi petrol. O mare parte a continentului are ca surse de venit diamantele şi aurul.

În dreptul României sunt trecute metalele şi produsele din metal. Vecinii de la sud au ca principal produs de export produsele textile, iar Republica Moldova este notată cu exporturi predominant în domeniul alimentar.

Ungaria este trecută pe lista ţărilor care exportă maşini şi motoare, iar Serbia fier şi oţel.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-valoroase-produse-de-export-din-fiecare-tara-12628404
12628404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.