Cele mai mari bănci americane sunt subcapitalizate: JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup au fost lovite de cerinţe de capital mai mari din partea Rezervei Federale după testele de stres

Autor: Ştefan Stan Postat la 28 iunie 2022 49 afişări

Cele mai mari bănci americane sunt subcapitalizate: JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup au fost lovite de cerinţe de capital mai mari din partea Rezervei Federale după testele de stres

 JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup au fost lovite de cerinţe de capital mai mari din partea Rezervei Federale, în urma testelor de stres ale băncii centrale care au sondat capacitatea creditorilor de a face faţă unei recesiuni severe.

Noile cerinţe pentru cele mai mari trei bănci americane în funcţie de active sunt mai mari decât se aşteptau analiştii înainte de testele de stres de săptămâna trecută şi ar putea limita cantitatea de capital pe care băncile o pot folosi pentru a-şi răscumpăra propriile acţiuni.

În declaraţiile de luni, băncile au precizat că cerinţele impuse de Fed pentru ratele de capital de rang 1 (CET1) în raport cu activele ponderate în funcţie de risc vor creşte cu aproximativ un punct procentual întreg începând cu luna octombrie. Aşa-numita rată CET1 este un punct de referinţă crucial pentru soliditatea financiară.

Noua cerinţă CET1 a JPMorgan este de 12%, de la 11,2%, în timp ce cerinţa BofA va creşte la aproximativ 10,5% de la 9,5%, iar cea a Citi va creşte la 11,5% de la 10,5%.

JPMorgan a precizat că consiliul său de administraţie intenţionează să lase neschimbat dividendul trimestrial actual al acţiunilor ordinare la 1 dolar pe acţiune pentru al treilea trimestru "având în vedere cerinţele viitoare mai mari de capital". 

În plus faţă de cerinţele mai mari de capital, JPMorgan şi Citi, alături de Goldman Sachs, vor fi supuse, de asemenea, unei suprataxări suplimentare de 50 de puncte de bază la cerinţele de capital CET1 începând de anul viitor, din cauza statutului lor de bănci de importanţă sistemică. Astfel, cerinţa CET1 a JPMorgan va ajunge la 12,5%, iar cea a Citi la 12%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
jpmorgan,
bank of america

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.