Cele mai mari amenzi din lume pentru depăşirea vitezei legale

Postat la 05 octombrie 2013 819 afişări

Proiectul noului Cod rutier a stârnit dezbateri aprinse, mai ales în ceea ce priveşte cuantumul amenzilor. Dar ştiţi cât sunt amenzile în alte ţări? Haideţi să vă ajutăm noi, arătându-vă ce amenzi se aplică în alte părţi pentru depăşirea vitezei legale.

Cele mai mari amenzi din lume pentru depăşirea vitezei legale

 1. Finlanda şi Danemarca - nelimitat (Cea mai mare amendă dată până acum: 200.000 dolari)

Chiar dacă eşti unul dintre cei mai bogaţi oameni din Europa, să dai 200.000 de dolari pentru că ai mers un pic mai repede nu e uşor. Şi asta în 2002, când banii erau bani!

Atât în Finlanda cât şi în Danemarca, cuantumul amezii este stabilit în funcţie de venitul anual al contravenientului. Ghinionistul care a plătit 200.000 de dolari a fost Jussi Salonoja, care a avut un venit, în anul respectiv, de 11,5 milioane de dolari. Salanoja a fost prins circulând cu 80 km/h într-o zonă în care restricţia de viteză era de 40 km/h. (Faceţi o comparaţie cu recentele cazuri când mai mulţi soferi români au fost prinşi de poliţie circulând cu viteze de Formula 1 - peste 200 km/h).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-mari-amenzi-din-lume-pentru-depasirea-vitezei-legale-11460220
11460220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.