Cele mai frumoase trasee din Munţii Apuseni

Postat la 15 septembrie 2023 150 afişări

Cele mai frumoase trasee din Munţii Apuseni

Munţii Apuseni sunt probabil cea mai bogată sursă de trasee turistice din România, din zona montană, trasee luate la picior atât de turişti din România cât şi din străinătate.

Pe lângă frumuseţea peisajelor, turiştii mai pot vizita în zonă obiective turistice şi de patrimoniu deosebite.

Care sunt cele mai frumoase trasee din Munţii Apuseni?

Traseul Cantonul Negrea – Peştera Porţile Bihorului

Traseul începe din DN 75 din dreptul cantonului de la Drumuri Naţionale şi urcă până la portalul Peşterii Porţile Bihorului. Are o lungime de circa 2 kilometri şi poate fi parcurs fără probleme deoarece nu ridică dificultăţi.

Traseul Boga – Cascada Bulbuci

Are o lungime de 3 kilometri şi începe de la intersecţia şoselei Sudrigiu – Cabana Padiş cu satul de vacanţă Boga. Pe tot traseul se observă privelişti fermecătoare, iar din Vârful Piatra Ciungilor (823 m) se poate admira panorama deosebită asupra Văii Plaiului. Traseul continuă până la Cascada Bulbuci, traversează Valea Bulbuci şi Valea Preluca până ajunge la Cabana Padiş.

Traseul Cabana Vlădeasa – Gârda de sus

Un traseu lung care se întinde pe aproape 53 de kilometri, cu dificultate medie, dar şi cu posibilitatea de a campa cu cortul. Pe parcursul traseului sunt şi o mulţime de alte puncte de interes printre care Vârful Nimăiasa, Piatra Tâlarului, Poiana Călineasa, Peştera Scărişoara, Cheile Ordâncuşa.

Traseul Circuitul Bohodei

Este traseul montan pentru vizitarea Cascadei Bohodei ce oferă privelişti spectaculoare, dar are o dificultate sporită pe alocuri. Are porţiuni de circuit abrupte cu stânci echipate cu lanţuri, nerecomandate turiştilor nepregătiţi fizic. Alte puncte de interes ale traseului sunt: Valea Aleiului, Vârful Bohodei, Punct de Belvedere, Pietrele Crocodilului.

Cititi mai multe pe www.apuseni.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trasee,
munte,
traseu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.