Cele mai căutate meserii în ţările UE

Autor: Aurelia Alexa Postat la 19 martie 2015 195 afişări

Angajatori din Bulgaria, Norvegia, Belgia, Spania şi Cehia angajează, prin reţeaua europeană de ocupare Eures, ingineri, mecanici, şoferi, fierari şi vopsitori, tuturor candidaţilor cerându-li-se studii de specialitate, experienţă şi cunoaşterea cel puţin a limbii engleze.

Un restaurant din localitatea Oberschwarzach, Germania, recrutează un ospătar şi un bucătar. Restaurantul dispune de 240 de locuri (120 de locuri în interior şi 120 pe terasă) şi oferă specialităţi bavareze. Activitatea se desfăşoară de primăvara până toamna şi se închide în luna ianuarie timp de patru săptămâni, iar în luna iunie pentru o săptămână - perioade de concediu. Restaurantul este închis în zilele de luni şi marţi.

Angajatorul solicită calificare profesională încheiată, experienţă profesională anterioară, disponibilitate de a lucra în weekend şi de sărbătorile legale, precum şi cunoştinţe foarte bune de limba germană (fluenţă în vorbire) - nivel B2, pentru cei care doresc să se angajeze ca ospătari, şi nivel B1 pentru bucătar.

Salariul oferit este de 10 - 12 euro brut/oră, în functie de calificare şi experienţa profesională, iar orele suplimentare se plătesc sau pot fi compensate cu zile libere. De asemenea, angajatorul oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe în apropierea restaurantului.

Contractul este pe o perioadă de un an, iar programul de lucru este cu normă întreagă (în medie 160 ore/lună).

În Norvegia, este disponibil un post de mecanic motociclete, candidaţii trebuind să aibă calificare de mecanic, experienţă în muncă de cel puţin trei ani, motivaţie pentru învăţarea limbii norvegiene şi să vorbească fluent limba engleză.

Salariul oferit de angajator este de aproximativ 4.000 de euro brut/lună, depinzând de calificari şi experienţă.

Tot în Norvegia, pentru un salariu de 18 euro brut/oră, se caută un asistent panificaţie/personal curăţenie. Se solicită experienţă de lucru în brutărie sau producţie de alte produse alimentare, motivare în menţinerea unui loc de muncă curat, igienic şi ordonat, experienţă în curăţenie, precum şi bune cunoştinţe de limba engleză sau o limbă scandinavă. Contractul este pe perioadă de un an.

În Bulgaria, la Russe, se caută doi ingineri suport, care să organizeze întreţinerea planificată şi de urgenţă a echipamntelor de producţie, să planifice întreţinerea preventivă, să elaboreze proceduri privind eficienţa întreţinerii instalaţiilor şi a echipamentelor.

Candidaţilor li se solicită să fie absolvenţi de învăţământ superior în inginerie, trei ani de exprienţă, abilităţi de operare pe calculator şi cunoştinţe de limba engleză. Angajatorul precizează că salariul este negociabil şi că oferă bonus individual în funcţie de performanţă, instruire specifică, masă la cantină şi transportul asigurat pentru Russe.

Tot în Russe mai sunt disponibile: un post inginer proces echipament instrumental, candidaţii trebuind să fi abslovit un program de masterat în inginerie mecanică, să aibă experienţă minim doi ani, competenţe operare pe calculator (CAD, MS Office, MS Point) şi să cunoască limba engleză, două posturi de tehnolog, pentru care se cer absolvirea unor cursuri de învăţământ superior tehnic (tehnologia materialelor, prelucrarea caldă a metalelor), abilităţi de operare pe calculator (MS Office), experienţă pe un post similar şi limba engleză, trei posturi de tehnician-mecanic maşini CNC, 10 de mecatronist şi încă 10 de lăcătuş-matriţer.

În Spania, la Barcelona, se caută doi operatori în industria artei grafice la maşini de etichetare (cu adeziv) care vor lucra cu maşini rotative pentru a produce etichete cu adeziv cu până la nouă culori. Angajatorul solicită patru - cinci ani experienţă într-un post similar, cunoaşterea limbii engleze sau cunoştinţe de bază în limba spaniolă.

Salariul oferit variază între 20.000 - 24.000 euro brut/an, iar contractul va fi pentru perioadă nedeterminată.

În Republica Cehă sunt vacante cinci posturi de fierar, candidaţilor solicitându-li-se să vorbească în cehă, rusă sau engleză. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată şi salariul oferit este de 750 de euro lunar.

În Belgia se caută doi vopsitori care să aibă experienţă între doi şi cinci ani, permis de conducere, maşină şi să vorbească bine limba engleză, cinci asamblori profile ferestre şi uşi, care să vorbeasă engleză sau franceză, un şofer e autobuz, cinci asamblori jaluzele pe profile de aluminiu, doi şoferi de camion, trei operatori de cabină de vopsit cu pulverizare automată, un analist funcţional şi un dezvoltator .NET Software- Inginer proiect IT.

Salariile oferite pentru locurile de muncă din Belgia variază între 11,36 şi 16 euro/oră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EURES,
ANGAJĂRI,
UE
/actualitate/cele-mai-cautate-meserii-in-tarile-ue-14018359
14018359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.