Gorghiu: Am vorbit cu Nicolescu, şi-a dat demisia din comisia juridică a Camerei

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 19 martie 2015 46 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, despre extinderea urmăririi penale în cazul deputatului liberal Theodor Nicolescu, pentru infracţiunea de luare de mită, că a avut o discuţie cu acesta şi că şi-a dat demisia din comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Întrebată cum vor vota parlamentarii PNL în cazul începerii urmăririi penale pentru deputatul liberal Theodor Nicolescu, Alina Gorghiu a spus că votul va fi în favorarea începerii urmăririi penale, ca în toate cazurile de până acum.

”Am avut azi un dialog cu Teo Nicolescu, se va retrage inclusiv din comisia juridică, Îşi va da demisia, pentru credibilitatea Parlamentului”, a spus Gorghiu.

Întrebată dacă Nicolescu îşi va da demisia şi din partid, Gorghiu a adăugat: ”În acest moment, colegul meu şi-a dat demisia din comisia juridică. Nu am să fac discuţia cu parlamentarii, prin intermediul presei, discuţiile vor fi private, veţi constata care e decizia”, a precizat ea.

De altfel, Gorghiu a menţionat că statutul PNL este foarte clar şi inclusiv modificările la statut, care nu se aplică încă în acest caz, prevăd că, în cazul măsurii preventive a arestului, persoana vizată va fi suspendată din funcţie.

”În acest moment, opţiunea demisiei din calitatea de parlamentar nu ne aparţine”, a continuat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a acuzat PSD că va vota în cazurile parlamentarilor PSD împotriva solicitărilor justiţiei.

”Înţeleg deja că în grupul parlamentar senatorial al social-democraţilor s-a decis ca în cazul Şova să se voteze împotrivă. Noi am luat deja această decizie, la grup, nu ne vom opune niciodată acestor cereri”, a mai afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai declarat că va merge, luni, la grupul senatorial al PNL, ”pentru a discuta cum e mai bine, pentru a se vedea demagogia PSD”.

Procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele deputatului PNL Theodor Nicolescu, pentru infracţiunea de luare de mită, după ce au ajuns la concluzia că acesta, în calitate de vicepreşedinte al ANRP, a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, miercuri, extinderea urmăririi penale faţă de Nicolescu pentru infracţiunea de luare de mită, pe lângă cele trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, pentru care el era deja urmărit penal.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în 2007, Theodor Nicolescu, care la momentul respectiv deţinea funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a cerut de la trei persoane un procent de cinci la sută din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

În schimbul banilor, Theodor Nicolescu, prin prisma funcţiei pe care o avea, urma să asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire, conform DNA.

"Ca urmare a soluţionării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafaţă de 20,5 ha, teren situat în Bucureşti, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani şi contravaloarea acţiunilor. Banii au fost remişi în general, în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul", potrivit comunicatului de presă.

Deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu a fost prezent, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii aducându-i la cunoştinţă faptul că este urmărit penal şi pentru luare de mită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
NICOLESCU,
/actualitate/gorghiu-am-vorbit-cu-nicolescu-si-a-dat-demisia-din-comisia-juridica-a-camerei-14015518
14015518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.