Cele două nave de război iraniene se întorc din Siria trecând prin canalul Suez

Postat la 21 februarie 2012 15 afişări

Cele două nave de război iraniene trimise de Teheran săptămâna trecută în Siria, prin Marea Mediterană, au intrat în canalul Suez marţi dimineaţă, pentru a reveni în Iran, a anunţat o sursă din cadrul Autorităţii care gestionează canalul.

Navele veneau din portul sirian Tartous şi se îndreptau spre Marea Roşie. Ele ar trebui să încheie traversarea canalului Suez marţi după-amiază, a adăugat sursa citată. Potrivit televiziunii iraniene de ştiri Irinn, distrugătorul Naghdi şi nava de susţinere şi alimentare Kharg au avut ca misiune "să acorde instruire Marinei siriene". Prezenţa navelor iraniene într-un port sirian intervine în timp ce regimul de la Damasc, principalul aliat al Teheranului în Orientul Mijlociu, este ameninţat de o revoltă a populaţiei sale, în pofida unei represiuni care s-a soldat cu mii de morţi în decurs de un an şi a antrenat izolarea internaţională a Siriei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
razboi,
suez,
nave,
siria
/actualitate/cele-doua-nave-de-razboi-iraniene-se-intorc-din-siria-trecand-prin-canalul-suez-9263038
9263038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.