Cel mai scump pom de Craciun din lume - 11 milioane de dolari

Autor: Roxana Cristea Postat la 16 decembrie 2010 91 afişări

In loc de globulete, beteala si alte ornamente, cel mai scump pom de Craciun din lume, care se gaseste in hotelul „Emirates Palace” din Abu Dhabi, este decorat cu diamante, bijuterii, smaralde, safire si alte pietre pretioase si costa peste 11 milioane de dolari.

Acesta este "cel mai scump brad de Craciun realizat vreodata," spunea Hans Olbertz, directorul general al hotelului Emirates Palace, in momentul inaugurarii bradului.Hotelul, de sapte stele, a avut pom de Craciun si in anii precedenti, insa in acest an "am vrut sa facem ceva diferit, iar echipa noastra de marketing a pus planul la punct", a mai adugat Olbertz.Pomul de Craciun, care va ramane in holul hotelului pana la finalul acestui an, are 13 metri si este decorat cu aur şi argint, ornamente în formă de minge si luminite albe. Pe langa acestea, in jurul ramurilor copacului se gasesc coliere, cercei si alte bijuterii. "In total, este impodobit cu un numar de 181 diamante, perle, smaralde, safire si alte pietre pretioase", spune Khalifa Khouri, proprietarul Style Gallery, magazinul care a furnizat bijuteriile.

"Copacul în sine costa aproximativ 10.000 de dolari", a spus Olbertz. "Insa bijuteriile au o valoare de peste 11 milioane de dolari, cred ca 11,4 sau 11,5 milioane de dolari", a completat acesta. Bradul de 11 milioane de dolari nu este prima extravaganta a celor de la Emirates Palace. In luna februarie a acestui an, hotelul a introdus un pachet pentru un sejur de sapte zile, care costa un milion de dolari. Beneficiarii pachetelor au parte de un majordom privat, o masina de lux Maybach cu sofer, precum si de un avion privat disponibil pentru excursii in alte tari din regiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brad,
Craciun,
Abu Dhabi
/actualitate/cel-mai-scump-pom-de-craciun-din-lume-11-milioane-de-dolari-7822476
7822476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.