Cel mai mare retailer din lume dă afară sute de angajaţi şi îi cheme la birou pe cei care lucrează de acasă

Postat la 14 mai 2024 47 afişări

Cel mai mare retailer din lume dă afară sute de angajaţi şi îi cheme la birou pe cei care lucrează de acasă

Walmart a început să concedieze sute de angajaţi corporate şi să îi cheme la birou pe cei care lucrează remote, scrie CNBC.

Între timp, angajaţii de la birourile mai mici ale gigantului american de retail din Dallas, Atlanta şi Toronto sunt rugaţi să se mute în alte puncte centrale, cum ar fi sediul central al Walmart din Bentonville, precum şi în Hoboken sau în sudul Californiei.

Walmart va permite în continuare personalului să lucreze de la distanţă, însă pentru asta prezenţa la birou trebuie să predomine.

Walmart avea aproximativ 2,1 milioane de angajaţi la 31 ianuarie 2024, potrivit ultimelor date făcute publice.

Compania a făcut demersuri pentru a-şi reduce forţa de muncă în ultimul an şi declarase în aprilie anul trecut că se aşteaptă ca aproximativ 65% din magazinele sale să fie automatizate până la sfârşitul anului 2026.

În februarie 2023, a închis trei dintre centrele sale tehnologice din SUA şi a cerut sutelor de angajaţi să se mute pentru a-şi păstra locurile de muncă, făcând presiuni pentru ca mai mulţi angajaţi să îşi facă treaba de la birou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
crestere,
birou,
mutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.