Cei trei studenţi din România i-au învins pe americani la ei acasă

Postat la 31 iulie 2016 691 afişări

Cei trei studenţi din România i-au învins pe americani la ei acasă

Echipa ENTy, reprezentanta României la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, câştigă locul întâi la categoria Innovation, un premiu în valoare de 50.000$ şi şansa să primească titlul de campion Imagine Cup.

Cei trei studenţi ai Universităţii Politehnice din Bucureşti - Flavia Oprea, Iulian Mateşică şi Cristian Alexandrescu – au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap şi poate detecta probleme ale urechii interne şi generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienţilor cu tulburări de echilibru.

“Experienţa aici este una uimitoare şi nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri şi a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar şi a valorii studenţilor români din IT”, a declarat Flavia Oprea - product developer ENTy, imediat după ceremonia de premiere de aseară.

Citiţi aici povestea celor trei studenţi care au câştigat premiul pentru inovaţie

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.