Cei mai bogaţi 5 oameni ai lumii au pierdut 8,7 mld. dolari în urma valului de panică de luni

Postat la 06 ianuarie 2016 1079 afişări

Cei mai bogaţi 5 oameni ai lumii au pierdut 8,7 mld. dolari în urma valului de panică de luni

Cei mai bogaţi cinci oameni ai planetei au pierdut 8,7 miliarde de dolari în urma vânzărilor masive de acţiuni la nivel mondial declanşate de datele slabe privitoare la activitatea fabricilor din China şi intensificarea tensiunilor dintre Arabia Saudită şi Iran, scrie Bloomberg. Fondatorul Amazon.com Jeff Bezos a suferit cele mai mari pierderi din cadrul indicelui Bloomberg al miliardarilor în prima zi de tranzacţionare din 2016, de 3,7 miliarde de dolari, după ce acţiunile celui mai mare retailer online au scăzut cu 5,8%.

Averea sa netă se ridică acum la 56 miliarde de dolari. Spaniolul Amancio Ortega a pierdut 2,5 miliarde de dolari, până la 70,4 miliarde, după ce compania sa Inditex, cel mai mare retailer de fashion, a înregistrat o scădere de 3,5% a acţiunilor. CEO-ul Berkshire Hathaway Warren Buffett, miliardarul Carlos Slim din Mexic şi co-fondatorul Microsoft Bill Gates au pierdut împreună 2,5 miliarde de dolari. Cel mai mare câştigător a fost investitorul activist Carl Icahn, care şi-a sporit averea cu 210,4 milioane de dolari, până la 20,1 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-mai-bogati-5-oameni-ai-lumii-au-pierdut-8-7-mld-dolari-in-urma-valului-de-panica-de-luni-14956228
14956228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.