Cei care consumă multă ciocolată au şanse mai mari de a câştiga un premiu Nobel

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 aprilie 2014 127 afişări

Poate părea o glumă lansată cu ocazia sărbătorilor, însă un cercetător din Anglia a descoperit că ţările în care se consumă cantităţi mari de ciocolată sunt aceleaşi care dau cei mai mulţi câştigători ai premiului Nobel.

Cei care consumă multă ciocolată au şanse mai mari de a câştiga un premiu Nobel

Informaţiile provin dintr-o lucrare publicată în New England Journal of Medicine, numită "Consumul de ciocolată, funcţia cognitivă şi laureaţii Nobel". Aceasta a fost scrisă de Franz H. Messerli, doctor în ştiinţe, care notează următoarele: "Din moment ce consumul de ciocolată poate, teoretic, îmbunătăţi funcţia congnitivă nu doar în cadrul indivizilor ci în cadrul întregii populaţii, m-am întrebat dacă pot trage anumite concluzii de aici."

Messerli a realizat o corelare între numărul de câştigători ai premiului Nobel per capita şi cantitatea de produse de ciocolată consumate per capita. El a măsurat funcţia cognitivă la nivelul populaţiei unei ţări şi a observat că aceasta tinde să fie superioară acolo unde consumul este crescut.

"Această relaţie nu este neapărat una cauzală, dar arată că o dimensiune o poate influenţa pe cealaltă", subliniază omul de ştiinţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-care-consuma-multa-ciocolata-au-sanse-mai-mari-de-a-castiga-un-premiu-nobel-12503532
12503532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.