Washingtonul dezvăluie fotografii care ar arăta o conexiune între Moscova şi separatiştii ucraineni

Postat la 22 aprilie 2014 36 afişări

Departamentul de Stat american a dezvăluit, luni, imagini furnizate de Kiev care arată, în opinia sa, că separatişti înarmaţi în estul Ucrainei sunt de fapt militari sau ofiţeri ai serviciilor ruse.

Washingtonul dezvăluie fotografii care ar arăta o conexiune între Moscova şi separatiştii ucraineni

 Unele dintre aceste imagini au fost furnizate de ucraineni, altele au fost publicate în presa internaţională sau recuperate de pe Twitter, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

Unele arată persoane şi "indicii ale unei conexiuni între Rusia şi o parte dintre militanţii înarmaţi din estul Ucrainei", potrivit ei.

O serie de fotografii furnizate de Kiev prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) arată o imagine realizată în Georgia în 2008 a unui militar cu barbă roşcată, purtând insigna unei unităţi a forţelor speciale ruse.

Acelaşi bărbat, cu barba ceva mai albă, apare pe o altă fotografie realizată în timpul ocupării unui comisariat din oraşul Kramatorsk de către militanţi separatişti. "Aceeaşi persoană a fost văzută şi la Slaviansk, la 14 aprilie 2014", afirmă legenda unei a treia fotografii în care se vede un bărbat în uniformă, cu ţigara în gură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/washingtonul-dezvaluie-fotografii-care-ar-arata-o-conexiune-intre-moscova-si-separatistii-ucraineni-12502833
12502833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.