CEC Bank instalează încă 100 de bancomate. Vezi cine este furnizorul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 august 2011 304 afişări

CEC Bank continuă extinderea reţelei proprii de 914 bancomate (ATM), cu încă 100 de echipamente de tip GRG H22N, instalate în premieră în România.

În momentul de faţă, două astfel de echipamente sunt deja funcţionale, urmând ca în prima parte a lunii septembrie să devina operaţionale aproximativ 20 de echipamente din acest model. Banca va continua extinderea reţelei într-un ritm de circa opt ATM-uri pe săptămână.

Modelul GRG H22N, instalat în premieră în România de către CEC Bank, este certificat funcţional şi din punctul de vedere al securităţii de organizaţiile internaţionale de carduri, precum şi de laboratoare independente de testare din Uniunea Europeană.

În prezent, CEC Bank se clasează pe locul al patrulea pe piaţa bancară din punctul de vedere al numărului de echipamente ATM operaţionale.

Modelul de bancomat este livrat de GRG Banking Equipment Co., cel mai mare furnizor de ATM-uri şi echipamente de automatizare a plăţilor din China şi unul dintre cei mai mari din lume, cu peste 66.000 de bancomate aflate în funcţiune în peste 60 de ţări din America de Nord, Australia, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Europa de Est şi Africa.

În România, GRG Banking a cooperat începând din 2010 cu compania de distribuţie de soluţii electronice de plăţi Servus, cu acţionariat turcesc, iar în decembrie a depus oferta pentru licitaţia CEC de livrare de ATM-uri, pe care a câştigat-o în februarie. Bancomatele au fost livrate în luna iulie.

La începutul lunii august, Bank of China a încheiat cu GRG Banking Equipment un contract de furnizare de ATM-uri şi software aferent în valoare de 27,9 milioane de dolari, reprezentând circa 9% din venitul GRG pe anul fiscal precedent, conform unui comunicat al companiei. În aprilie, GRG a semnat un contract cu Ziraat Bank, a doua mare bancă din Turcia, pentru livrarea de echipamente ATM cu funcţie de reciclare a numerarului, în valoare de 35 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-bank-instaleaza-inca-100-de-bancomate-vezi-cine-este-furnizorul-8655029
8655029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.