Cea mai veche companie de transport maritim îşi încetează activitatea

Postat la 12 august 2012 31 afişări

Cea mai veche companie de transport maritim de marfă, Stephenson Clarke Shipping din Marea Britanie, înfiinţată în 1730, a vândut ultima navă şi iese din afaceri, din cauza concurenţei foarte ridicate, care a condus la declinul puternic al tarifelor în ultimii ani.

Stephenson Clarke Shipping a intrat în proces de lichidare, potrivit unui anunţ al lichidatorului, firma de contabilitate Tait Walker. Compania de transport maritim, care mai are doar nouă angajaţi, a vândut ultima navă în iulie, transmite Bloomberg. Indicatorul Baltic Dry Index, format în baza tarifelor pentru transportul de materii prime precum cereale sau cărbune, este în scădere cu 55% în acest an şi ar putea înregistra al patrulea an de declin în ultimii cinci, potrivit datelor Bloomberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
transport,
maritim,
activitate
/actualitate/cea-mai-veche-companie-de-transport-maritim-isi-inceteaza-activitatea-9941773
9941773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.