Cea mai vârstnică persoană din lume a murit la 116 ani, după şase zile de la dobândirea acestui titlu

Autor: Florin Badescu Postat la 07 aprilie 2015 76 afişări

Gertrude Weaver, care a devenit, săptămâna trecută, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit la 116 ani, într-un azil de bătrâni din statul american Arkansas, au anunţat, luni, administratorii acelui stabiliment.

Gertrude Weaver, care a spus că elementul cheie al longevităţii este amabilitatea, a deţinut doar şase zile titlul de cea mai vârstnică persoană din lume. "S-a bucurat atunci când a citit articole despre ea, în care se spunea că era cea mai bătrână persoană de pe planetă", a spus Kathy Langley, administrator la Silver Oaks Health & Rehabilitation Center din oraşul Camden, din statul american Arkansas.

Gertrude Weaver s-a născut pe 4 iulie 1898, potrivit Gerontology Research Group, o organizaţie care validează vârstele celor mai bătrâni oameni în viaţă. În prezent mai există doar trei persoane în viaţă pe planetă ale căror certificate de naştere indică faptul că au venit pe lume înainte de anul 1900, afirmă aceeaşi organizaţie.

Fiică a unui arendaş, Gertrude Weaver s-a născut în Arkansas, în apropiere de graniţa cu Texas, şi a lucrat ca menajeră.

În prezent, cea mai bătrână persoană din lume cunoscută este Jeralean Talley, care s-a născut pe 23 mai 1899 şi va împlini vârsta de 116 ani luna viitoare.

Jeralean Talley locuieşte în Inkster, o suburbie a oraşului american Detroit, şi spune că longevitatea ei se datorează credinţei în Dumnezeu.

Jeralean Talley locuieşte alături de fiica ei Thelma şi a participat la concursuri de bowling până la vârsta de 104 ani. Nu a fumat şi nu a consumat alcool niciodată, iar singura intervenţie chirurgicală pe care a suportat-o vreodată a fost o operaţie de extirpare a amigdalelor.

Misao Okawa, femeia japoneză care spunea că longevitatea ei se datora "lucrurilor delicioase" pe care le-a mâncat de-a lungul vieţii, a deţinut titlul de cea mai bătrână persoană din lume până la moartea ei, pe 1 aprilie, la vârsta de 117 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERTRUDE WEAVER,
VÂRSTĂ,
DECES
/actualitate/cea-mai-varstnica-persoana-din-lume-a-murit-la-116-ani-dupa-sase-zile-de-la-dobandirea-acestui-titlu-14110254
14110254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.