Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 27 octombrie 2014 44 afişări

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 8 grade Celsius, s-a înregistrat, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc. Meteorologii spun că temperatura a coborât la limita îngheţului la miezul nopţii şi apoi a scăzut continuu până la ora 7.30, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 8 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Petho Devai Ildiko de la Centrul Meteo Regional Târgu Mures, temperatura consemnată luni dimineaţă la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din ţară.

Vremea a fost deosebit de rece în cursul nopţii şi dimineţii în tot judeţul Harghita, minimele înregistrate de meteorologi fiind de minus 7,5 grade Celsius la Topliţa, minus 7 grade la Joseni şi minus 4 grade Celsius la Bucin. În toate localităţile din judeţ solul a fost acoperit cu un stat gros de brumă.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii a fost consemnată în 1955, tot la Miercurea Ciuc şi a fost de de 30,6 grade Celsius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HARGHITA,
FRIG,
/actualitate/cea-mai-scazuta-temperatura-din-tara-minus-8-grade-celsius-la-miercurea-ciuc-13469341
13469341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.