Preşedintele ucrainean a mers în estul separatist al Ucrainei

Autor: Iuliana Enache Postat la 26 octombrie 2014 48 afişări

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a mers duminică în estul separatist prorus în timp ce ţara alege un nou Parlament, un scrutin boicotat în teritoriile controlate de rebeli.

"Am ajuns la Donbas", bazinul minier care include regiunile rebele Doneţk şi Lugansk, a scris preşedintele pe contul său de Twitter, publicând o fotografie cu el la bordul unui elicopter, în uniformă de camuflaj.

Soţia preşedintelui, Marina Poroşenko, a votat singură, într-o secţie de votare din centrul Kievului, explicând presei că acesta este la Donbas, "pentru a urmări desfăşurarea votului" organizat în teritoriile controlate de forţele ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Votul nu are loc însă în zonele controlate de rebeli şi aproximativ trei milioane de alegători nu vor putea participa la scrutin, din cei cinci milioane cât numără regiunile Doneţk şi Lugansk.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al preşedintelui a declarat că Poroşenko va vota la Kiev în cursul după-amiezii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
POROŞENKO,
ALEGERI
/actualitate/presedintele-ucrainean-a-mers-in-estul-separatist-al-ucrainei-13463509
13463509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.