Cea mai mare creştere a unor acţiuni tech în 2021: Procesele de minare ale Bitcoinului au generat un plus de 6.700% pe o companie tech din Thailanda

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 27 decembrie 2021 61 afişări

Cea mai mare creştere a unor acţiuni tech în 2021: Procesele de minare ale Bitcoinului au generat un plus de 6.700% pe o companie tech din Thailanda

Acţiunile Jasmine Technology Solutions, o companie de tehnologie din Thailanda care a anunţat în iulie să îşi va extinde operaţiunile către segmentul dedicat minării de Bitcoin, au crescut de atunci de peste trei ori, însă – momentan – crypto-proiectul nu a generat profituri semnificative pentru firmă.

De la începutul anului, acţiunile au crescut cu 6.700%, cel mai ridicat nivel la nivel mondial în ceea ce priveşte companiile tech, atingându-se o valoare de piaţă de 2 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

„Răspunsul puternic al investitorilor ne-a întrecut aşteptările. Există un optimism agresiv privind noua noastră decizie, deşi încă ne aflăm la început”, spune preşedintele Soraj Asavaprapha.

90% din cantitatea de Bitcoini a fost minată. Restul de 10% va avea nevoie de peste 100 de ani pentru a ajunge în piaţă

Jasmine Technology este una dintre multele companii thailandeze din industria tech care îşi îndreaptă atenţia asupra activelor digitale. Entuziasmul creat vis-a-vis de produsele crypto, în special în rândurile investitorilor tineri, a trimis tranzacţiile exchange-urilor din Thailanda la noi recorduri, determinând autorităţile să propună reguli tot mai stricte în acest sens.

Grupul tech a generat doar opt Bitcoini prin intermediul a 325 de aparate de minat în ultimele luni. Soraj se aşteaptă ca anul viitor să fie mult mai activ, fiind susţinut de un set de investiţii de aproape 100 de milioane de dolari în până la 7.000 de dispozitive noi. În consecinţă, veniturile din divizia de minat vor reprezenta circa 80% din rezultatul net al companiei de la sfârşitul anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
thailanda,
companie,
minare,
bitcoin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.