Cea mai mare companie de minat criptomonede din lume a ajuns la profituri de 1,1 miliarde de dolari în primul trimestru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 iulie 2018 418 afişări

Cea mai mare companie de minat criptomonede din lume a ajuns la profituri de 1,1 miliarde de dolari în primul trimestru

Co-executivul Bitmain Technologies, Jihan Wu, cea mai mare companie de minat criptomonede din lume, a anunţat recent că plănuieşte să se listeze pe bursa din Hong Kong, sau în altă piaţă de peste hotare cu acţiuni denominate în dolari, potrivit Fortune.

Listarea la bursă le-ar da investitorilor timpurii, precum Sequoia Capital şi IDG Capital ocazia de a îşi vinde participaţiile.

Compania Bitmain a mai strâns 400 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare din luna iunie. Noua rundă de finanţare ar evalua Bitmain la aproximativ 14 miliarde de dolari. Aceasta este o creştere de 16,6% faţă de ultima rundă de finanţare, când compania a fost evaluată la 12 miliarde de dolari.

E-mailul citat de Fortune arată că un audit realizat de KPMG a concluzionat că Bitmain a obţinut un profit record de 1,2 miliarde de dolari şi o marjă netă de aproximativ 50% în 2017.

Compania a raportat că a obţinut profituri de 1,1 miliarde de dolari doar în primul trimestru din 2018. Potrivit e-mailului, o estimare conservatoare pentru finalul anului ar situa profitul companiei la 2-3 miliarde de dolari.

Fortune a discutat recent cu co-fondatorul şi co-CEO-ul Bitmain, Jihan Wu, iar aceştia au ridicat problema teoriilor conspiraţioniste care se adună în jurul activităţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
miliarde,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.