Cea mai mare bancă din Spania anunţă pierderi record de 9 miliarde de euro în 2020. Profitul net din T4 s-a prăbuşit cu 90%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 februarie 2021 78 afişări

Cea mai mare bancă din Spania anunţă pierderi record de 9 miliarde de euro în 2020. Profitul net din T4 s-a prăbuşit cu 90%

Creditorul spaniol Santander pariază pe o revenire economică alimentată de vaccinurile anti-coronavirus, în condiţiile în care a doua cea mai mare bancă a zonei euro a suferit primele pierderi anuale în 2020, notează CNBC.

Profiturile nete din T4 au scăzut cu 90% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 şi au ajuns la 277 de milioane de euro. Banca a strâns sute de milioane de euro sub actualul plan de restructurare pentru a acoperi locurile de muncă reduse şi închiderea sucursalelor. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un profit net de 411 milioane.

Per total, cel mai mare creditor din Spania a pierdut 8,77 miliarde de euro în 2020, cu 130 de milioane mai mult decât estimările analiştilor.

„Vaccinarea este cea mai importantă politică economică din 2021. Un program de imunizare reuşit poate fi un catalizator puternic al recuperării economice”, a declarat Ana Botin, preşedintele executiv al băncii.

De-a lungul crizei, Santander a împrumutat un miliard de dolari pe zi către business-uri din întreaga lume şi a susţinut şase milioane de clienţi în ceea ce priveşte rambursările.

Divizia britanică a creditorului a simţit din plin impactul pandemiei. Profiturile înainte de taxe au scăzut cu 44% la 551 milioane de lire, iar banca a pus deoparte 448 de milioane în cazul în care pierderile vor reîncepe să crească pe fondul numărului de infecţii cu coronavirus.

Totuşi, acţiunile băncii au crescut cu 0,73% până la această oră (14:17).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
santander,
banca,
profit net,
pierderi,
spania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.