Cea mai bună veste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o maşină în România. Ce surpriză le pregăteşte statul român

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 aprilie 2021 21729 afişări

Cea mai bună veste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o maşină în România. Ce surpriză le pregăteşte statul român

UDMR a depus în Parlament un proiect de lege care prevede reducerea birocraţiei şi a costurilor în ceea ce priveşte înmatricularea şi înregistrarea maşinilor.

Conform proiectului, înmatricularea maşinilor ar urma să se realizeze într-o singură zi.

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Potrivit iniţiatorilor, în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze într-un singur loc, de unde să li se elibereze toate documentele necesare pentru înmatriculare.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a spus Bende Sándor, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii.

Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
înmatriculare,
maşini,
udmr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.