Cea mai activă lună pentru MedLife. Operatorul medical privat a anunţat cinci achiziţii şi o extindere organică în iunie

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 03 iulie 2022 182 afişări

MedLife (simbol bursier M) a mizat puternic pe extindere în luna iunie şi a bifat cinci achiziţii ale unor companii de talie medie sau mică, dar şi o deschidere proprie. Oraşele vizate de companie au fost Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

Cea mai activă lună pentru MedLife. Operatorul medical privat a anunţat cinci achiziţii şi o extindere organică în iunie

♦ Centrul, nordul şi vestul ţării s-au aflat în raza de extindere a MedLife în luna iunie.

MedLife (simbol bursier M) a mizat puternic pe extindere în luna iunie şi a bifat cinci achiziţii ale unor companii de talie medie sau mică, dar şi o deschidere proprie. Oraşele vizate de companie au fost Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

Bugetul de investiţii al MedLife pentru anul 2022 este de 100-120 milioane de euro, din anun­ţurile anterioare ale repre­zentanţilor companiei.

La începutul lui iunie, MedLife a anunţat semnarea acordului pentru a prelua pachetul integral de acţiuni pentru Centrul Medical de Diagnostic şi Imagistică Tomorad din Sfântu Gheorghe şi  pachetul majoritar de 60% de acţiuni pentru Centrul Medical de Gastroenterologie din Târgu-Mureş.

Decizia de a se extinde în centrul ţării urmează strategia companiei de consolidare a poziţiei în piaţă, mizând pe servicii medicale de nişă.

După această tranzacţie a urmat o extindere proprie, MedLife investind 2 mil. euro într-o clinică de 1.000 mp în Târgu-Mureş, cu 12 cabinete medicale, dar şi departament de imagistică utilat cu RMN şi o sală de mici intervenţii chirurgicale.

„MedLife este prezentă în peste 25 de oraşe, iar obiectivul nostru este să continuăm sistematic acest proces de consolidare“, spunea Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife Group după deschiderea clinicii din Târgu Mureş.

Ulterior, tot în iunie, MedLife a anunţat intrarea în acţionariatul Medici’s Timişoara, cel mai mare operator medical local din acest oraş, după ce a cumpărat 80% din acţiuni. Restul au rămas la antreprenorul care a construit businessul, Adrian Bădescu, el păstrând şi managementul unităţii. Antreprenorul care a fondat compania cumpărată de MedLife nu a dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei, însă a menţionat că în prezent grupul Medici’s valorează peste 10 milioane de euro.

Achiziţia realizată de MedLife include preluarea celor patru clinici Medici’s, a laboratorului Laborix şi a Medici’s Hospital. Tranzacţia aşteaptă acordul Concurenţei.

In strategia de extindere a MedLife a urmat achiziţia pachetului integral al societăţilor din grupul Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii din judeţul Bihor.

Iar cea mai recentă achiziţie anunţată de operatorul privat a fost chiar la finalul lunii iunie, când a anunţat preluarea pachetului de 80% din acţiunile centrului Profilaxis din Timişoara, care are servicii de medicina muncii, ambulatoriu, spitalizare de zi, dar şi abonaţi. Profilaxis va fi integrat sub brandul Sfânta Maria, lansat de MedLife în urmă cu cinci ani, care vizează mai ales serviciile decontate de Casa de Sănătate.

Efervescenţa din piaţa medicală privată a continuat în 2022, după ce doi ani de pandemie au mai redus din avântul marilor jucători pentru a ieşi la „cumpărături“. Şi alţi operatori, cum sunt reţeaua Regina Maria şi Medicover au anunţat tranzacţii şi extinderi.

MedLife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,6 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.