CE vrea un responsabil politic pentru gestionarea pe orizontala a fondurilor UE in Romania

Postat la 28 iunie 2011 14 afişări

CE doreste desemnarea unui responsabil politic pentru gestionarea pe orizontala a problematicii fondurilor europene, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse UE, precizand ca acest responsabil politic nu ar prelua autoritatile de management de la ministere dar ar gestiona aspecte precum licitatiile.

"Comisia Europeana a cerut explicit de mai multa vreme, de foarte mult timp, autoritatilor romane desemnarea unei persoane cu rang de ministru care sa gestioneze pe orizontala problematica fondurilor europene", au declarat sursele citate.Potrivit acestora, formula concreta prin care se va realiza acest lucru va ramane la latitudinea autoritatilor romane.

"Ideea a fost aceea de a avea un responsabil politic de prim rang in aceasta privinta. Nu inseamna ca persoana respectiva ar prelua de exemplu autoritatile de management de la ministere, ci o serie de chestiuni pe orizontala, precum licitatiile sau negocierea alocarilor pentru urmatorul cadru financiar care va incepe din anul 2013", au explicat sursele citate.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca in sedinta coalitiei a avut loc o discutie privind posibilitatea infiintarii unui minister al afacerilor europene, dar ca nu s-a luat nicio decizie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
CE,
responsabili
/actualitate/ce-vrea-un-responsabil-politic-pentru-gestionarea-pe-orizontala-a-fondurilor-ue-in-romania-8404244
8404244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.