Ce vrea România să-i finanţeze BEI: metroul, canalele Siret - Bărăgan şi Bucureşti - Dunăre şi hidrocentrala Tarniţa

Autor: Iulian Anghel Postat la 12 martie 2013 17 afişări

Banca Europeană de Investiţii (BEI) poate acorda României, în acest an, finanţări totale de 700-900 milioane euro, dublu faţă de 2012 (335 mil. euro), inclusiv pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene, a susţinut ieri la Bucureşti preşedintele băncii, Werner Hoyer (foto stg.).

Ce vrea România să-i finanţeze BEI: metroul, canalele Siret - Bărăgan şi Bucureşti - Dunăre şi hidrocentrala Tarniţa

Banca Europeană de Investiţii (BEI) poate acorda României, în acest an, finanţări totale de 700-900 milioane euro, dublu faţă de 2012 (335 mil. euro), inclusiv pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene, a susţinut ieri la Bucureşti preşedintele băncii, Werner Hoyer (foto stg.). Şeful BEI însoţit de vicepreşedintele instituţiei Mihai Tănăsescu (foto dr.) s-au întâlnit ieri la Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta (foto centru) şi cu mai mulţi miniştri ai Cabinetului – prilej pentru aceştia din urmă de a sugera şefului instituţiei ca banca europeană să finanţeze o parte a investiţiilor pe care România le consideră prioritare. BEI - care a acordat credite în România de aproape 10 mld. euro din 1990 încoace (4,1 mld. euro între 2007 şi 2011) – ar urma să continue finanţarea pentru linia de metrou Universitate-Drumul Taberei, a anunţat premierul Victor Ponta, care a susţinut că lucrările la acest proiect realizat de companiile Astaldi şi Max Boegl nu sunt stopate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantari,
BEI,
fonduri europene,
Werner Hoyer
/actualitate/ce-vrea-romania-sa-i-finanteze-bei-metroul-canalele-siret-baragan-si-bucuresti-dunare-si-hidrocentrala-tarnita-10661539
10661539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.