Ce vor socialiştii francezi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 mai 2012 29 afişări

Noul preşedinte francez Francois Hollande l-a numit prim-ministru pe Jean-Marc Ayrault, 62 de ani (foto), parlamentar socialist cu experienţă şi germanofil cunoscut. Intre membrii cabinetului figurează fostul premier Laurent Fabius (la Finanţe), fostul ministru pentru afaceri europene Pierre Moscovici (la Externe) şi fostul ministru de finanţe Michel Sapin (la Muncă).

Prima decizie a noului guvern socialist din Franţa a fost să taie salariile membrilor săi cu 30%, conform unei promisiuni electorale a preşedintelui Hollande, ceea ce înseamnă că aceştia vor avea salarii brute de 9.940 de euro pe lună în loc de 14.200.

Cât priveşte promisiunea de a renegocia tratatul fiscal european, Pierre Moscovici a declarat deja că tratatul nu va fi ratificat de Franţa în forma actuală şi că va trebui completat cu un amendament referitor la măsuri de creştere economică.

Trebuie notat că sunt posibile schimbări în componenţa guvernului de la Paris după alegerile legislative din 17 iunie, care ar putea aduce în cadrul cabinetului unul sau mai mulţi comunişti ori ecologişti. Premierul Ayrault a făcut deja cunoscut că orice ministru care nu va obţine victoria la alegeri îşi va pierde postul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-vor-socialistii-francezi-9650618
9650618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.