LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Ce variante au pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, potrivit noii legi a salarizării

Postat la 28 iulie 2023 424 afişări

Ce variante au pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, potrivit noii legi a salarizării

Aceştia pot  să opteze între pensia minim garantată, care va fi calculată, însă, pe baza contributivităţii, şi o indemnizaţie socială.

Ca să beneficieze de această opţiune, aceştia trebuie să-şi exprime alegerea cu trei luni înainte de aplicarea legii, potrivit Agerpres.

Ce variante au pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani. Recalculare pe noua formulă

În prezent, circa un milion de pensionari primesc pensia minim garantată de 640 de lei.

O noutate adusă de proiectul de lege este introducerea opţiunii pentru indemnizaţia socială minimă.

Pensionarii aflaţi deja în plată, care au stagiul de cotizare sub 15 ani, vor putea opta între pensie şi indemnizaţia socială minimă, cu trei luni înainte de aplicarea efectivă a legii.

Opţiunea se va face prin Poştă, cu formular pretimbrat primit de la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru a evita cozi interminabile la ghişee, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de agenţia de presă.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensionari,
indemnizatie,
optiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.