Ce trebuie şă ştii despre amânarea creditelor în 2021. Soluţii pentru renegocierea bancară

Postat la 31 ianuarie 2021 56 afişări

Ce trebuie şă ştii despre amânarea creditelor în 2021. Soluţii pentru renegocierea bancară

Îţi poţi amâna ratele până la 30 martie 2021. Cei care şi-au amânat deja ratele în 2020 sau sunt restanţi nu pot aplica. Cei care nu se încadrează sau doresc renegocierea creditului pot apela la CSALB

Dacă ai o rată de amânat sau doreşti o reamânare este posibil să ai noroc. Care sunt soluţiile pentru o renegociere bancară sau o amânare a creditului?

Analistul financiar Irina Chiţu îi sfătuieşte pe cei care au nevoie de amânarea ratelor să nu aştepte şi să meargă la bancă pentru a cere acest lucru. Pe lângă asta, mai spune că ar trebui gândit bine înainte dacă ai nevoie de amânare şi dacă da, pe cât timp.

„Sunt câteva condiţii. Aceleaşi se păstrează, care au fost în ordonanţa care s-a aprobat anul trecut. Adică să depui cererea de amânare la bancă până pe 31 martie anul acesta împreună cu acea declaraţie pe proprie răspundere că ţi s-au modificat veniturile.

Creditul să fie contractat înainte de 30 martie anul trecut şi să nu fi înregistrat restanţă la plata creditului. Există posibilitatea de a depune mai multe cereri. Iniţial era că poţi cere o singură dată să amâni ratele anul acesta. Dobânzile se acumulează pe perioada de amânare şi se vor plăti după această perioadă. Deci ratele vor fi mai mari şi trebuie să îţi asumi acest lucru. Cei care şi-au amânat ratele pe nouă luni deja de anul trecut. Ei nu se mai încadrează la o nouă amânare”, spune Irina Chiţu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amanare,
solutii,
credite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.