Ce spune Raed Arafat despre carantinarea totală a României, după numărul uriaş de cazuri şi decese din ultimele săptămâni

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 octombrie 2021 510 afişări

Nu s-a luat în discuţie o carantină totală, spune secretarul de stat Raed Arafat. Există acum reguli „destul de serioase dacă sunt aplicate”, care, chiar dacă nu sunt pe placul tuturor, pot reduce numărul de infecţii: „e măsura aleasă în faţa unei măsuri radicale”.

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea totală a României, după numărul uriaş de cazuri şi decese din ultimele săptămâni

Carantinarea totală, în care să fie închisă toată economia, nu s-a luat în discuţie, a declarat, vineri, Arafat.

„S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate, pentru care riscul să facă o formă gravă a bolii şi să transmită virusul este mai mic. Asta e măsura aleasă în faţa unei măsuri radicale, naţionale, în care toată lumea să stea acasă. Cel puţin la acest moment vedem cum creşterea este încetinită”, afirmă şeful DSU.

„Pentru asta când ieri un anumit lanţ de magazine a venit cu anunţul că toată lumea intră imediat s-a trimis control ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm, dacă s-a stabilit o regulă, se respectă. Regulile astea nu sunt plăcute pentru toţi, dar sunt necesare, temporar, pentru a trece peste situaţia în care suntem. Faptul că unii acum fac eforturi şi merg la vaccinare este o valoare adăugată la tot ce se întâmplă, pentru ca acest efort comun să ducă în final la un rezultat, să nu mai trebuiască să luăm măsuri drastice”, adaugă Arafat.

Şeful DSU a susţinut că numărul cazurilor nu va putea fi limitat la zero, nicio ţară nu a reuşit acest lucru, dar s-a reuşit reducerea impactului pe sectorul sanitar: „înseamnă că poţi convieţui cu acest virus dacă nu apar alte tulpini care să reziste la vaccin”.

Deputatul PSD Alexandru Rafila spunea, tot vineri, despre o eventuală carantină naţională, că prin aceasta se poate controla evoluţia pandemiei şi putem să avem mai puţine victime sau avem posibilitatea să tergiversăm şi să luăam mereu „jumătăţi de măsură”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.