Ce spune preşedintele Klaus Iohannis, despre pensiile speciale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 martie 2023 121 afişări

Ce spune preşedintele Klaus Iohannis, despre pensiile speciale

Preşedintele Klaus Iohannis spune, întrebat despre modificările aduse în Senat la proiectul pensiilor speciale, că nu comentează „legi care sunt pe parcurs parlamentar”: „Eu mă exprim atunci când ajunge legea pe masa mea”.

„Nu comentez legi care sunt în parcursul parlamentar, acolo lucrurile sunt discutate, sunt analizate. Eu mă exprim atunci când ajunge legea pe masa mea, dar pot să vă confirm ce am spus şi ultima dată când am avut o întrebare pe această temă, la Bruxelles. Pensiile sunt o temă foarte foarte serioasă şi nu numai pentru pensionari ci şi pentru politicieni”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că politicienii trebuie să reformeze sistemul de pensii în aşa fel încât să fie echitabil şi să fie sustenabil.

„Adică pensionarii să primească real ce li se cuvine după o viaţă de muncă dar trebuie să ne asigurăm că sistemul este foarte solid şi că aceste pensii pot fi plătite şi peste 10, 20, peste 30 de ani. Despre asta vorbim. Restul sunt discuţii pe detalii de care se ocupă Parlamentul şi când ajunge legea la mine o să spun dacă o consider sufucientă sau dacă trebuie să mai lucreze o dată”, încheie şeful statului.

Comisiile juridică, de apărare şi muncă din Senat au adoptat, marţi, raport de admitere cu amendamente admise şi respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările aduse proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii persoanei, impozitarea părţii de necontributivitate din pensia specială şi interzicerea cumulului mai multor pensii speciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
pensii speciale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.