Ce spune ministrul Predoiu, despre intervenţia de la Crevedia

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 august 2023 42 afişări

Ce spune ministrul Predoiu, despre intervenţia de la Crevedia

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că în cazul intervenţiei de la Crevedia au fost respectate toate procedurile. Mai multe anchete sunt în derulare.

Declaraţia a fost făcută înainte de şedinţa de duminică a celulei de criză la care va participa şi premierul Marcel Ciolacu.

„Toate procedurile au fost respectate... evaluarea mea personală este că s-a evitat un dezastru”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a adăugat că mai multe anchete sunt în derulare. Duminică, autorităţile au anunţat că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa, au precizat reprezentanţii PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulţi răniţi sunt angajaţi ai ministerului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREDOIU,
CREVEDIA,
PROCEDURI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.