Ce spune Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre „raţionalizarea” pensiilor speciale ale magistraţilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 august 2022 26 afişări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că trebuie consultat şi CSM când se va discuta despre „raţionalizarea” pensiilor speciale ale judecătorilor şi procurorilor: „Pensia e un element de statut, care ţine de statutul lor de independenţă”.

Ce spune Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre „raţionalizarea” pensiilor speciale ale magistraţilor

„Este o materie care este în competenţa şi în responsabilitatea Ministerului Muncii, care, odată ce va solicita Ministerului Justiţiei un efort de expertiză în acest sens, va fi întâmpinat cu deschidere. Deci noi vom participa la orice grup de lucru în care vonm fi solicitaţi. Pe de altă parte, părerea mea este în cadrul acestui efort de elaborare viitoare a legislaţiei privind salarizarea şi pensiile, trebuie consultat, evident, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că este o chestiune care ţine şi de statutul lor. Deci pentru judecători şi procurori, conform unor convenţii internaţionale la care România este parte, pensia e un element de statut, care ţine de statutul lor de independenţă. Deci ei trebuie să fie consultaţi în acest demers şi sunt convins că Ministerul Muncii va avea această deschidere”, spune Cătălin Predoiu.

El a evitat să răspundă dacă au început discuţiile în grupul de lucru, afirmând că este „atributul colegului de la Ministerul Muncii”.

„Voi susţine orice soluţie care păstrează statutul de independenţă al judecătorilor şi procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse. Toate aceste obiective trebuie conciliate, trebuie armonizate. Nu poate să facă doar un singur lucrul acesta sau doar o instituţie. Este o problemă generală, prin urmare toată lumea trebuie să participe la discutarea ei”, afirmă Predoiu, întrebat dacă e de acord cu „raţionalizarea” pensiilor speciale, aşa cum este menţionat în PNRR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
pensii speciale,
magistraţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.