Ce spune Dalai Lama despre criză: Pandemia ne arată că doar printr-o colaborare globală putem înfrunta încălzirea climatică şi provocările care urmează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 aprilie 2020 280 afişări

Ce spune Dalai Lama despre criză: Pandemia ne arată că doar printr-o colaborare globală putem înfrunta încălzirea climatică şi provocările care urmează

Dalai Lama, vestitul lider spiritual al budiştilor tibetani şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a scris într-o opinie publicată în revista Time că pandemia ar trebui să le reamintească oamenilor că viitorul va aduce mai multe provocări de această magnitudine şi că ţările trebuie să lucreze împreună pentru a răzbate.

„În aceste vremuri împânzite de frică este important să ne gândim la provocările - şi provocările – pe termen lung, pentru întreaga planetă. Fotografiile cu lumea noastră realizate din spaţiu ne arată că nu există graniţe reale pe planeta noastră albastră. De aceea fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă de ea şi să lucreze pentru a preveni schimbările climatice şi alte forţe distructive. Această pandemie serveşte ca un avertisment care ne arată că doar dacă lucrăm împreună, în mod coordonat, putem avea un răspuns global în faţa provocărilor de o magnitudine fără precedent care urmează”, a scris Dalai Lama, într-o opinie publicată de Time.

Liderul spiritual a mai spus subliniat interdependenţa din lume şi modul în care persoanele sunt conectate între ele.

„Noi, budiştii, credem că întreaga lume este interdependentă. De aceea vorbesc de multe ori despre responsabilitate universală. Acestă epidemie teribilă de coronavirus ne arată ce că ce i se întâmplă unei persoane le poate afecta şi pe celelalte. Mai mult, ne aminteşte că o acţiune constructivă sau una făcută din compasiune – fie că este vorba despre lucrul în spitale, fie doar despre observarea distanţării sociale – are potenţialul de a-i ajuta pe mulţi. De când au apărut primele relatări legate de coronavirus în Wuhan, m-am rugat pentru fraţii şi surorile mele din China şi din restul lumii. Acum putem vedea că nimeni nu este imun la acest virus. Suntem cu toţii îngrijoraţi când ne gândim la cei dragi şi la viitor, atât în ceea ce priveşte economia globală, cât şi legat de propriile noastre gospodării. Dar rugăciunile nu ajung”, a notat el.

Dalai Lama mai crede că trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea în această situaţie.

„Criza arată că trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea acolo unde putem. Trebuie să combinăm curajul doctorilor şi asistentelor din spitale cu ştiinţa empirică pentru a ne reveni din această situaţie şi pentru a ne proteja în faţa viitoarelor ameninţări”, a scris el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.