Ce spun laureaţii premiului Nobel pentru economie despre supravieţuirea euro şi revenirea economiei mondiale

Postat la 11 octombrie 2011 14 afişări

Laureaţii premiului Nobel pentru economie din acest an, Thomas Sargent şi Christopher Sims, nu au o soluţie pentru criza datoriilor de stat din Europa, însă recomandă guvernelor din zona euro să se îndrepte către o uniune fiscală dacă vor ca moneda unică să supravieţuiască.

"Pentru supravieţuirea euro, zona euro trebuie să găsească o modalitate de împărtăşire a poverilor fiscale", a declarat Sims la o conferinţă susţinută la Universitatea Princeton. Sims, profesor de economie la Universitatea Princeton, a adăugat că Banca Centrală Europeană are nevoie de o autoritate fiscală centrală în zona euro. Sargent a avertizat, la rândul său, că nu a găsit o soluţie simplă la criza economică mondială. "Încercăm să experimentăm în modelele noastre pentru a nu distruge lumea", a arătat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
nobel,
laureati,
supravieture,
zona euro
/actualitate/ce-spun-laureatii-premiului-nobel-pentru-economie-despre-supravietuirea-euro-si-revenirea-economiei-mondiale-8855901
8855901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.