Ce spun cercetătorii şi autorităţile din China: Cel mai probabil, focarul din Beijing îşi are originile în Europa

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 19 iunie 2020 83 afişări

Ce spun cercetătorii şi autorităţile din China: Cel mai probabil, focarul din Beijing îşi are originile în Europa

Focarul de coronavirus care a fost raportat săptămâna trecută în Beijing ar putea să îşi aibă originile în Europa, potrivit guvernului şi cercetătorilor chinezi, scrie Financial Times.

„Rezultatele cercetărilor genetice preliminare arată că virusul a venit din Europa... însă este mai vechi decât viruşii care circulă acum în Europa”, a declarat Zhang Yong, director adjunct în cadrul Centrului Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor.

Gao Fu, directorul centrului, a declarat anterior că virusul ar fi revenit în Beijing încă de la începutul lunii mai.

Ultimele descoperiri confirmă din nou ideea conform căreia virusul din spatele focarului ar fi circulat în Beijing înainte să fie raportate primele cazurile de săptămâna trecută.

Rapoartele ziarelor deţinute de statul chinez sugerează că noul focar ar avea originea într-o piaţă alimentară din capitala ţării.

Beijingul nu a înregistrat niciun caz transmis la nivel local pentru o perioadă de 57 de zile până la izbucnirea focarului de săptămâna trecută. Marţi, oficialităţile oraşului au crescut nivelul de alertă la nivelul doi (din patru). Ulterior, autorităţile au anulat zeci de zboruri, au blocat cartiere întregi şi au închis şcolile, într-un efort de a ţine sub control numărul de infecţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
beijing,
virus,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.