Ce specializări caută românii la universităţile din străinătate

Autor: Andra Stroe Postat la 29 septembrie 2018 92 afişări

Operarea yachturilor, management în hipism, producţia de vin, design floral şi, poate cea mai cool specializare din lume, tehnica şi business în domeniul DJ şi clubbing sunt ultimele specializări pe care tinerii le caută la universităţile din afară, potrivit reprezentanţilor IntegralEdu, consultant educaţional pentru studii în străinătate.

Ce specializări caută românii la universităţile din străinătate

În afară de specializările din zona tehnică sau ştiinţifică pentru care tinerii români sunt foarte căutaţi în afară, universităţile au dezvoltat noi domenii de studiu, având în vedere că piaţa muncii solicită mediului academic specialişti cu background consistent de nişă. “În general, percepţia pe care o avem faţă de studiile în străinătate, este că universităţile sunt interesate doar de tineri olimpici la matematică, chimie sau alte materii, care pot performa în zona tehnico-ştiinţifică. Însă este o abordare greşită pentru că, iată, mediul universitar oferă oportunităţi în domenii la care mulţi nici nu se gândesc. Vorbim chiar de specializări care par ciudate cum ar fi operarea yachturilor, management în hipism, producţia de vin, design floral şi, poate cea mai cool specializare din lume, tehnica şi business în domeniul DJ şi clubbing”, spune Ana Maria Papp, manager deptartament Universităţi din Străinătate, IntegralEdu.

Cel mai important factor în alegerea domeniului de studiu, pe lângă afinitatea personală şi cunoştinţele dobândite până acum, este conectarea domeniului şi programului de studiu la piaţa muncii, astfel încât tinerii să îşi poată găsi un loc de muncă imediat după terminarea facultăţii. “Din evaluările noastre, peste 80% din absolvenţii universităţilor partenere IntegralEdu s-au angajat în maxim 6 luni de la terminarea studiilor ori au ales să-şi continue studiile la un ciclu superior de învăţământ, exact în domeniul în care s-au pregătit”, precizează Ana Papp.

Un alt factor important pe care tinerii trebuie să-l cunoască înainte de alegerea domeniului de studiu, este nivelul salarizării în sectorul de activitate pentru care se pregăteşte. Testele dezvoltate de COA includ şi aceste date şi un bun referenţial în acest sens poate fi tot Marea Britanie. Spre exemplu, din punct de vedere al câştigului anual, cele mai bine cotate domenii după absolvire sunt stomatologia (35.000 de lire pe an), inginerie chimică (32.000 de lire), inginerie aero spaţială sau civilă (28.000 de lire).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
universitati,
strainatate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.