CE solicită băncilor din Grecia să oprească finanţarea către subsidiarele din Europa de Sud-Est

Postat la 30 septembrie 2013 50 afişări

Băncile din Grecia vor fi nevoite să-şi limiteze operaţiunile din Europa de Sud-Est, după ce Comisia Europeană a cerut instituţiilor de credit să se angajeze că nu vor transfera fonduri cu scopul de a-şi întări subsidiarele din regiune, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Kathimerini.

CE solicită băncilor din Grecia să oprească finanţarea către subsidiarele din Europa de Sud-Est

 Chiar dacă măsura reprezintă o lovitură serioasă pentru bănci, acestea vor reuşi să evite retragerea rapidă din Balcani, cerută de mai mulţi oficiali europeni, scrie cotidianul elen Kathimerini.

În România sunt prezente mai multe bănci elene. Astfel, National Bank of Greece deţine Banca Românească, Eurobank controlează Bancpost, în timp ce Piraeus Bank şi Alpha Bank au operaţiuni sub brand propriu.

Comisia Europeană şi băncile din Grecia au convenit ca, până în 2017, instituţiile de credit elene să-şi reducă operaţiunile din afara ţării, obiectiv care poate fi atins fără să implice neapărat vânzarea de subsidiare, au afirmat sursele citate pentru Kathimerini.

Executivul comunitar consideră că băncile care primesc ajutor de stat nu pot folosi acest sprijin pentru a-şi dezvolta operaţiunile din alte ţări. Comisia cere, de asemenea, ca instituţiile de credit să facă paşi mai rapizi şi mai hotărâţi în direcţia vânzării de active, astfel încât să poată înapoia fondurile primite de la stat cât mai repede posibil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-solicita-bancilor-din-grecia-sa-opreasca-finantarea-catre-subsidiarele-din-europa-de-sud-est-11424529
11424529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.