A creat în România un brand de la zero. Acum îl duce la Paris

Autor: Ioana Matei Postat la 02 iunie 2014 4621 afişări

A creat în România un brand de la zero. Acum îl duce la Paris

Alexandre Gorj, tânărul de 27 ani, care a construit de la zero brandul Madame Lucie, va deschide anul acesta primul magazin la Paris, în timp ce dezvoltarea reţelei pe piaţa locală prin sistem de francize va fi oprită.

 

In urma cu trei ani, Madame Lucie aducea in Romania, pentru prima data, celebrele macarons frantuzesti. Cu o investiţie de 50.000 de euro, Gorj a deschis un laborator de cofetărie, şapte magazine, parteneriate cu restaurante, cafenele şi cluburi premium din Bucureşti.

Inspirat de pasiunea pentru gătit a mamei lui, doamna Lucia, el a creat brandul Madame Lucie, prezent pe piaţa locală printr-un laborator de producţie de macarons şi reţeaua de magazine: trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj, Iaşi,  Sibiu, Chişinău - dintre care ultimul a fost inaugurat în Centrul Vechi al Capitalei.

După trei ani de la lansare, Gorj a reuşit să crească vânzarea de la zece macarons pe zi la circa 3.000 de bucăţi, la un cost de producţie de 2,5 lei pentru o prăjitură. 

Printre planurile lui Gorj se numără acum deschiderea magazinelor în afara graniţelor. Primul oraş unde se va extinde Madame Lucie va fi chiar cel de unde vin le macarons, Parisul. Spania, Italia şi SUA sunt alte ţări unde antreprenorul plănuieşte să inaugureze magazine.  Mesajul pe care îl transmite celorlalţi antreprenori este "să fie perseverenţi şi să asculte sfaturi de la oamenii din business cu experienţă".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-creat-in-romania-un-brand-de-la-zero-acum-il-duce-la-paris-11423666
11423666
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.