Ce sfat le dă Monica Vuşcan, director tehnic-producţie al companiei Farmec, cu o carieră de 26 de ani în aceeaşi companie, tinerelor aflate la început de drup

Autor: Andra Stroe Postat la 19 iunie 2020 189 afişări

Ce sfat le dă Monica Vuşcan, director tehnic-producţie al companiei Farmec, cu o carieră de 26 de ani în aceeaşi companie, tinerelor aflate la început de drup

Monica Vuşcan şi-a început cariera în cadrul Farmec în anul 1994, în calitate de tehnolog la secţia cosmetice, şi a urcat în ierarhia profesională treptat: şef de atelier, şef de secţie, manager de producţie în secţia de cosmetice, director tehnic-producţie, funcţie pe care o deţine din 2012. În ultimul an a planificat şi coordonat implementarea a două noi fluxuri de producţie în secţia cosmetice, în care compania a investit peste 2 milioane de euro, procesul continuând şi în 2020.

„Anul acesta dorim să relocăm activitatea de producţie pe un amplasament nou şi să continuăm procesul de optimizare şi automatizare a fabricaţiei prin achiziţia unei linii complet automate de ambalare a cremelor în borcane şi automatizarea operaţiilor manuale de pe liniile mai vechi. Totodată, vom extinde capacitatea de producţie a produselor de curăţenie de tip detartranţi”, descrie ea obiectivele companiei pentru anul în curs.

În ceea ce priveşte calităţile pe care o femeie le poate avea în plus faţă de un bărbat într-o afacere, în opinia sa acestea ar fi: intuiţia socială, faptul că femeile se implică mai mult emoţional, investesc mai mult timp şi dedicare în construirea relaţiilor cu clienţii interni şi externi ai companiei şi denotă mai multă determinare în atingerea obiectivelor şi atenţie în asumarea riscurilor.

Monica Vuşcan spune că echilibrul între viaţa personală şi profesională este o realitate şi crede că, deşi sunt mulţi factori externi de care depinde acest balans delicat, cel mai important „mecanic” al acestui sistem suntem fiecare dintre noi. 

„Sfatul meu este să practice cu pasiune profesia pe care şi-a ales-o. Dacă pasiunea scade sau dispare, este semnalul pentru o schimbare”, este sfatul său pentru tinerele aflate la începutul carierei.

Profilul Monicăi Vuşcan a fost inclus recent în anuarul „105 Cele mai puternice femei din  business" realizat de Business Magazin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.