Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai bei cafea? 10 lucruri pe care nu le ştiai

Postat la 10 iunie 2023 476 afişări

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai bei cafea? 10 lucruri pe care nu le ştiai

Deşi consumul de cafea are numeroase beneficii pentru sănătate, renunţarea la acest obicei poate avea un impact major şi asupra organismului tău.

Lipsa adrenalinei şi a dopaminei zilnice poate duce la dureri de cap frecvente.

În funcţie de modul în care reacţionează corpul tău, ai putea pierde sau câştiga în greutate.

Niciun specialist nu spune că ar trebui să renunţi la consumul de cafea, însă reducerea obiceiului tău zilnic ar putea fi mai sănătos decât credeai, scrie Insider. Dacă bănuieşti că bei prea multă cafea sau cofeină şi doreşti să reduci consumul, iată ce s-ar putea întâmpla:

1. Ai putea să slăbeşti

Consumul zilnic de cofeină sporeşte nivelul zilnic de zahăr cu aproape 10 procente şi creşte riscul bolilor cardiovasculare şi obezităţii, potrivit cercetărilor de la Universitatea Duke. Chiar dacă eviţi grăsimile dintr-o cafea cu lapte, prin adăugarea frişcăi şi zahărului ai putea creşte rapid la peste 200 de calorii pe porţie, potrivit Prevention. Specialiştii spun că renunţarea completă la cafea ar putea reduce sute de calorii din dieta ta, într-o singură zi.

2. Ai putea lua în greutate

Ai avut vreodată pofte ciudate dacă se întâmplă să renunţi la doza de cafea într-o dimineaţă? Cafeaua poate suprima temporar pofta de mâncare. Odată ce nu îţi mai bei ceaşca zilnică de cafea, vei căuta înlocuitori încărcaţi de grăsimi sau zahăr, mai des decât de obicei. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sevrajul de cofeină îşi face efectul şi corpul tău începe să caute o soluţie rapidă de zahăr, crescând glicemia şi consumul zilnic de calorii.

3. Ai putea dormi mai bine

Chiar dacă te vei simţi obosit pe măsură ce corpul tău se adaptează, pe termen lung ai putea avea un somn mai bun odată ce începi să duci un stil de viaţă fără cofeină, mai ales dacă obişnuieşti să bei cafea după-amiaza sau seara. Un studiu a constatat că aportul de cofeină chiar şi cu şase ore înainte de culcare poate perturba ciclul de somn al unei persoane în acea noapte.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
cafea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.