Ce salariu au ofiţerii SRI: 2-3 ani sunt mulţumiţi, apoi încep să aibă pretenţii

Postat la 08 februarie 2022 2718 afişări

Ce salariu au ofiţerii SRI: 2-3 ani sunt mulţumiţi, apoi încep să aibă pretenţii

Andrei Oprina este directorul Institutului pentru Tehnologii Avansate (ITA) din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a fost ”musafirul” lui Ovidiu Marincea în cadrul podcastului ”Top (ne)Secret”.

”Omul cu firele, omul tehnic, omul cu soft-urile, omul cu hardware-ul” şi, nu în ultimul rând, matematicianul Andrei Oprina lucrează de 16 ani în SRI, fiind şi absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică, şi, aşa cum a precizat chiar el ”licenţiat şi în matematică, şi în informatică”.

Directorul ITA a oferit informaţii despre activitatea acestui institut, despre provocările tehnologice actuale care ”obligă” Serviciul Român de Informaţii să facă un permanent ”upgrade”, dar şi despre o neştiută ”legătură” cu seria de filme ”James Bond”. ITA este, practic, institutul ai cărui specialişti îmbină tehnologiile ultraperformante cu analizele de laborator de tip ”forensic”, iar SRI – spune Andrei Oprina – ”este cea mai tehnologizată instituţie (n.red. – din România). Avem tehnologii în Serviciul Român de Informaţii după care râvnesc toţi ceilalţi. Dezvoltate intern”.

”Sunt foarte multe probleme personale ale fiecăruia”

În timpul unei astfel de discuţii nu putea lipsi, fireşte, subiectul ”salarizare”, iar directorul ITA a dezvăluit cât câştigă un ofiţer debutant care se angajează în institut.

Pentru un timp, aceştia sunt mulţumiţi, dar după aceea ”cresc pretenţiile”, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre ei are propriile probleme personale şi dorinţe.

”1000 de euro pentru un debutant. Ceea ce este interesant acum este că, cam la doi, trei ani de zile, când ei realizează potenţialul şi realizează ce fac, încep să aibă pretenţii, corect, din ce în ce mai mari. De atunci începe greul. Doi, trei ani de zile sunt mulţumiţi.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
multumire,
ofiteri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.