Ce salariu are Mihai Marcu, CEO şi preşedinte al MedLife, companie care are o capitalizare de 3 miliarde de lei

Postat la 15 aprilie 2022 271 afişări

Ce salariu are Mihai Marcu, CEO şi preşedinte al MedLife, companie care are o capitalizare de 3 miliarde de lei

Ani la rând, unul dintre cele mai bine păzite secrete pentru marile companii listate la Bursa de la Bucureşti era salariul directorilor. Formularea ambiguă a Codului Bursei de Valori le permitea societăţilor să publice laolată remuneraţia conducerii, fără ca aceasta să fie defalcată, individual, pentru fiecare director sau membru al CA-ului în parte. Cu alte cuvinte, transparenţă incompletă şi doar pentru cine vrea. Până în primăvara lui 2022.

Cea mai importantă dezvăluire a ultimilor ani, una care ar fi trebuit să fie însă o normalitate pentru orice companie care se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti, este accesibilă zilele acestea oricărei persoane cu o conexiune la internet, chiar dacă este sau nu este investitor la compania respectivă: ce salariu are directorul general, directorul financiar, orice director din companie. A fost nevoie ca aceste companii, la care sunt acţionari milioane de români prin intermediul fondurilor de pensii Pilon II, să fie forţate de o directivă europeană pentru a face pasul normal spre transparentizare.

Toate societăţile listate cu acţiuni pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, aşadar de la cele mai mari precum OMV Petrom, BRD, Chimcomplex, MedLife, Rompetrol, până la cele medii, precum Biofarm, Ropharma, TeraPlast, chiar şi la cele cu zeci de milioane de lei valoare de piaţă, publică din primăvara lui 2022 raportul de remunerare ca parte a unei directive europene transpusă anul acesta în legislaţia românească. Urmează probabil şi cei care administrează banii de pensie ai românilor?

Cât câştigă fondatorul MedLife? Mihai Marcu, venit de 965.700 de lei brut în anul 2021 din funcţia de CEO al MedLife, adică circa 16.000 de euro lunar. Din funcţia de preşedinte, plus 724.000 de lei. Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, compania antreprenorială MedLife (simbol bursier M), cu o expunere semnificativă în portofoliile fondurilor de pensii private Pilon II şi una dintre cele mai performante acţiuni de la Bursa de la Bucureşti în anul 2021, a publicat pe site-ul propriu raportul de remunerare pentru anul trecut.

Astfel Mihai Marcu, CEO şi preşedinte al companiei de 3 miliarde de lei capitalizare, a publicat un venit anual brut din funcţia de director general de 966.000 de lei pentru anul 2021, adică circa 16.100 de euro brut lunar, la care se adaugă un venit de 724.000 de lei din funcţia de preşedinte.

Aşadar un total de circa 1,7 mil. lei în anul 2021, în care acţiunile M s-au apreciat cu 113% pe o Bursă în creştere cu 33%. Mihai Marcu are 15,5% din MedLife. Nicolae Marcu, fratele lui Mihai Marcu, acţionar cu 10,6% şi director de sănătate şi operaţiuni, a publicat un venit brut anual de 972.300 de lei în anul 2021 la care se adaugă 517.000 de lei din poziţia de administrator CA MedLife. MedLife are 2,9 mld. lei capitalizare după o apreciere de 105% în ultimele 12 luni.


VEZI AICI CE SALARII AU SI ALTI SEFI DE COMAPNII GIGANT DIN ROMANIA

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
salariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.