Ce s-a intamplat cu preotul care a botezat copilul decedat la Suceava

Postat la 02 februarie 2021 509 afişări

Ce s-a intamplat cu preotul care a botezat copilul decedat la Suceava

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

El a precizat că orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde se desfăşoară ancheta, transmite Agerpres.

Arhiepiscopia Sucevei: Preotul s-a autosuspendat de la slujire pe parcursul anchetei

Preotul care a oficiat slujba de botez la copilul care a decedat ulterior s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei demarate în acest caz, a declarat marţi, pentru Agerpres, protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Budeanu a precizat că miercuri va avea loc o şedinţă la Arhiepiscopie în cadrul căreia vor fi vizionate înregistrările de la ritualul de botez. Totodată, se aşteaptă rezultatul necropsiei, vor fi trase concluzii şi se vor decide măsuri faţă de preotul în cauză.

″El s-a autosuspendat înainte ca noi să luăm aşa o decizie. Mâine (miercuri - n.r.) vom avea şedinţă şi acolo vom discuta şi vom vedea şi înregistrările. O parte din ele le-am văzut deja, dar vrem să vedem integral. (...) Aşteptăm necropsia. Trebuia să fie gata, dar am vorbit cu tatăl copilaşului şi vor mai veni nişte experţi din ţară. Mai durează puţin rezultatul necropsiei″⁣, a spus Budeanu, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suceava,
preot,
botez

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.