Ce s-a întâmplat cu pliantele alianţei USR-PLUS, după ce au ales să le distribuie cu Poşta Română. Alianţa din opoziţie va da în judecată compania

Postat la 11 aprilie 2019 47 afişări

Reprezentanţii Alianţei 2020 USR-PLUS au anunţat, joi, că vor da în judecată două filiale ale Poştei Române, din Giurgiu şi Tulcea, din cauză că au refuzat să distribuie pliantele electorale ale acestora.

Ce s-a întâmplat cu pliantele alianţei USR-PLUS, după ce au ales să le distribuie cu Poşta Română. Alianţa din opoziţie va da în judecată compania

Acţiunea Alianţei este motivată de faptul că cele două filiale ale Poştei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele USR-PLUS deoarece conţin un îndemn la vot pe 26 mai şi în opinia reprezentanţilor instituţiei reprezintă “propagandă electorală”, informează reprezentanţii formaţiunilor, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

 

Legea 334/2006 stabileşte clar care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă electorală, susţine sursa citată. Prezenţa cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu, mai precizează Alianţa.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alianta,
distribuire,
posta romana,
postare,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.