Clădirea din Bucureşti unde românii îl „dresează” pe asistentul virtual Alexa/ România, parte a unui plan al companiei Amazon

Postat la 11 aprilie 2019 112 afişări

Zeci de milioane de oameni folosesc difuzoare inteligente şi asistenţi virtuali pentru jocuri, muzică sau traul pentru trivia. Alte milioane de oameni sunt reticenţi în a folosi astfel de dispozitive, pentru că cineva i-ar putea asculta. Uneori, cineva chiar face asta, notează Bloomberg.

Clădirea din Bucureşti unde românii îl „dresează” pe asistentul virtual Alexa/ România, parte a unui plan al companiei Amazon

Amazon.com Inc. a angajat mii de oameni în întreaga lume pentru a îmbunătăţi funcţionarea asistentului digital Alexa din linia de dispozitive Echo. Echipa ascultă înregistrările vocale capturate în casele şi birourile proprietarilor. Înregistrările sunt transcrise, adnotate şi apoi reintroduse în software ca parte a efortului de a îmbunătăţi activitatea asistentului virtual.

 

Echipa include şi angajaţi Amazon cu normă întreagă dar şi subcontractori, care lucrează în sedii din Boston, Costa Rica, India şi România.

 

Ei lucrează nouă ore pe zi, fiecare analizând în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă ocupă primele trei etaje ale clădirii Globalworth din Pipera.

 

Un angajat din Boston spune că a adunat date legate de modul în care oamenii pronunţă „Taylor Swift” şi a făcut modificările necesare pentru ca asistentul virtual să ştie că este vorba de cântăreaţă.

 

Dar difuzorul a captat şi elemente care ar fi trebui să rămână private, de genul unei femei cântând prost la duş sau un copil ţipând pentru ajutor. Echipele folosesc camere de chat interne pentru a comunica sau a schimba fişiere.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
amazon,
virtual,
cladire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.