Ce rămâne în urma Covid: chinezii sunt din ce în ce mai interesaţi de asigurări private de sănătate şi accesul la servicii spitaliceşti premium

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 28 ianuarie 2023 100 afişări

Ce rămâne în urma Covid: chinezii sunt din ce în ce mai interesaţi de asigurări private de sănătate şi accesul la servicii spitaliceşti premium

În fruntea listei de cumpărături pentru oricine în vârstă de 20 de ani sau mai mult din China se află sănătatea, sportul şi starea de bine. Asta arată un sondaj Oliver Wyman de la sfârşitul anului trecut, când China a început în sfârşit să pună capăt restricţiilor Covid, scrie CNBC.

Pentru persoanele care intenţionează să cheltuiască mai mult pentru categoria de sănătate, 47% au declarat în decembrie că intenţionează să cheltuiască mai mult pe asigurările de sănătate. Aceasta este o creştere de la 32% în octombrie, se arată în raport.

„Există o îngrijorare mult mai mare în ceea ce priveşte sănătatea după acest ultim val, dar după întreaga pandemie, conştientizarea sănătăţii consumatorului chinez a crescut mult”, a spus Kenneth Chow, director la Oliver Wyman.

Pandemia a pus presiune pe spitalele din întreaga lume. Dar situaţia Chinei –unde cazurile de Covid au crescut în decembrie– a relevat decalajul dintre sistemul local de sănătate publică şi creşterea economică globală a ţării ca fiind pe locul doi după SUA.

SUA ocupă primul loc în lume după cheltuielile cu sănătatea pe persoană, la 10.921 de dolari în 2019, potrivit Băncii Mondiale. Pentru China, aceeaşi cifră a fost de 535 de dolari, similară cu cea a Mexicului.

Gospodăriile din China plătesc, de asemenea, o cotă mai mare din venit pentru îngrijirea sănătăţii - 35,2% faţă de 11,3% pentru americani, au arătat datele Băncii Mondiale.

Presiunea extremă asupra spitalelor publice – inclusiv lipsa capacităţii – a condus mulţi pacienţi noi pentru îngrijire Covid şi non-Covid către unităţi operate de United Family Healthcare din China, a declarat fondatorul Roberta Lipson. Ea a spus că compania ei are 11 spitale standard internaţionale şi mai mult de 20 de clinici în marile oraşe chineze.

„Creşterea gradului de conştientizare a importanţei accesului asigurat la îngrijirea sănătăţii, precum şi a UFH ca furnizor alternativ, conduce la creşterea cererii pentru serviciile noastre din partea pacienţilor care îşi pot permite îngrijire cu plăţi proprii”, a spus ea.

„Această experienţă determină, de asemenea, un interes sporit pentru asigurările de sănătate comerciale, care ar putea acoperi accesul la furnizori privaţi premium”, a spus Lipson. „Ajutăm pacienţii să înţeleagă beneficiile asigurării comerciale. Acest lucru va avea un impact de durată asupra volumului cererii de servicii private de sănătate.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
covid,
asigurari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.