Ce prevede proiectul OUG prin care se schimbă modul de calcul al pensiilor militare. De ce se tem oamenii din sistem

Postat la 31 iulie 2017 1190 afişări

Potrivit proiectului de OUG privind pensiile militare, se va lua în calcul media soldelor lunare/salariilor de funcţii din 12 luni din ultimii cinci ani, la alegere. În prezent, se calculează media veniturilor brute din şase luni consecutive din ultimii cinci ani, la alegere, cu un spor de până la 15%.

Ce prevede proiectul OUG prin care se schimbă modul de calcul al pensiilor militare. De ce se tem oamenii din sistem

Potrivit proiectului de OUG, prezentat de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, se modifică baza de calcul stabilită pentru pensia militară, aceasta fiind media "soldelor lunare de funcţie, de gradaţie şi solda de comandă, după caz /salariilor de funcţie, de gradul profesional deţinut, de gradaţie şi salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special", la alegere.

Legea în vigoare prevede că baza de calcul este media tuturor veniturilor brute realizate în şase luni consecutive din ultimii cinci ani, la alegere, medie la care se "adaugă un spor de până la 15% în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale."

Potrivit proiectului prezentat de FSANP, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prezentată anterior. Cuantumul prevăzut de legea în vigoare este de 80%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.