Ce ne-a pregătit Poliţia pentru ziua alegerilor (FOTO)

Postat la 09 iunie 2012 33 afişări

Dintre cele peste 18.000 de secţii de votare constituite, Poliţia Română va asigura măsuri de pază şi protecţie la 9.229 de secţii, astfel încât pentru protecţia locurilor în care vor fi organizate secţii de votare vor fi mobilizaţi 16.221 de poliţişti.

Alţi 10.810 de poliţişti, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivel naţional, vor acţiona 3.678 de poliţişti, constituiţi în 1.002 echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 1.392 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru, împreună cu structurile de jandarmi. Astfel, în total, peste 32.000 de poliţişti vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 10 iunie, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, informează Poliţia Română.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a organizat la rândul său, începând din 10 mai, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu drept de vot cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral - "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii participanţi la acţiune au oferit cetăţenilor informaţii referitoare la prevederile legii electorale şi consecinţele încălcării acesteia, explicând că cei care dau sau primesc mită electorală şi cei care votează de mai multe ori în ziua scrutinului comit infracţiuni şi sunt pasibili de pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-ne-a-pregatit-politia-pentru-ziua-alegerilor-foto-9726595
9726595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.